Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z moich książek kucharskich i pokochałam od pierwszego zjedzenia Nie dość, że robi się błyskawicznie to bardzo mi smakuje. W oryginalnym przepisie surówka podana była do klopsa z mięsa mielonego i ziemniaków pure i u mnie też najczęściej występuje w połączenie jakiegoś dania z mięsa mielonego i ziemniaczanego pure. To chyba najlepsze połączenie.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 736
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 145
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 654
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 265
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 736
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 145
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 654
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 265
Składniki
Pory myję pod bieżącą wodą, kroję na pół wzdłuż a następnie na wąskie połplasterki. Na patelni roztapiam masło, wykładam pokrojone pory i duszę mieszając od czasu do czasu aż pory lekko zmiękną i staną się trochę szkliste. Uwaga nie należy zbyt mocno podsmażać!
2. Teraz doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodaję śmietankę. Nie za dużo. To nie ma być płynna surówka. Wystarczy tyle żeby wszystkie pory były wymieszane ze śmietanką, lepiej mniej niż więcej. Zawsze można trochę dolać. Po daniu śmietanki duszę jeszcze ok.2 minut żeby śmietanka zgęstniała. Podawać należy od razu jeszcze ciepłe.