Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 733
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 571
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4122
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 180
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 755
Polecam.
Odsłon: 733
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 571
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4122
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 180
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 755
Składniki
Wkładamy paprykę do piekarnika i 15 min. grillujemy aż skórka z papryki będzie miejscami czarna.
Wkładamy paprykę do woreczka foliowego i trzymamy 10 minut. Po wyjęciu bardzo łatwo ściągnąć skórę z papryki.
Gotujemy wywar warzywny (z wszystkich warzyw) z kostką rosołową lub masłem. Dorzucamy pokrojone i przesmażone z cebulą papryki bez pestek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je w malakserze. Dodajemy przyprawy, parę kropel cytryny.
Smażymy na oliwie z oliwek grzanki i podajemy z zupą. Posypujemy startym serem.