Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2009
Bardzo ładne, pożywne i dobre w smaku :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Składniki
Masło miękkie wyrobić z chrzanem najlepiej spróbować czy nie jest za słabo smakujące chrzanem. Każdy plaster szynki posmarować tym jak kanapkę, ale nie za grubo i zwinąć w ścisły rulonik, w każdy koniec włożyć po jednym groszku.
W międzyczasie rozrobić w niewielkiej ilości wody bulion i dodać żelatynę, ale nie za dużo, zalewa jest nam potrzebna do zalania talerza szerokiego z zawiniętymi brzegami do zalania poukładanych ruloników szynki. Bulion z żelatyną wystudzić i włożyć na chwilę do lodówki, pilnować żeby się nie ścięło, po schłodzeniu zalać ułożone na talerzu roladki, tak żeby były przykryte bulionem z żelatyną.. Następnie odstawić do lodówki aż zastygnie bulion.