Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne roladki nadziewane szynką, serem i papryką. Mięso jest kruche i delikatne, gdyż jest pieczone w sosie śmietanowym i dodatkowo posmarowane od środka majonezem. Roladek nie trzeba podsmażać przed pieczeniem. Zamiast papryki można użyć ogórka kiszonego lub dodać go dodatkowo razem z papryką. Polecam!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8334
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8334
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Plastry schabu rozbijamy dość cienko. Każdy płat mięsa oprószamy papryką słodką i pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy majonezem, układamy plasterek szynki, sera i paseczki papryki. Mięso zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub owijamy nitką. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Kremówkę mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sosem zalewamy mięso, wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mięso zapiekamy około 60 minut w 180 stopniach, w połowie pieczenia roladki można odwrócić.