Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy serowo owocowy deser.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 970
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 460
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 970
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 460
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny i rum - miksujemy. Dodajemy twaróg rozbity widelcem - całość dokładnie mieszamy. Maliny płuczemy i zostawiamy by obciekły z wody.
Na ciasto francuskie wykładamy masę serową (2 ciasta - 2 rolady) - zostawiając po kilka centymetrów z każdej strony bez masy, by przy zwijaniu masa nie wyciekała, a brzegi dobrze się złączyły. Na masie układamy maliny. Krótsze boki zawijamy do środka, a następnie dłuższe boki łączymy ze sobą i dobrze sklejamy. Wierzch rolady smarujemy białkiem. Pieczemy w 200-210 stopniach 25-30 minut - aż wierzch zrobi się złotobrązowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i malinami.