Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zakąska na zimno, jednak może być również podawana na gorąco zaraz po przyrządzeniu (wtedy proponuje bez sosu). W przepisie występują piersi z kurczaka, ja użyłam ok. kilogramowej piersi z indyka i również smakowało.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 12
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 279
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 12
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 279
Składniki
Piersi rozbić na grubość ok. 0,5 cm. Platy mięsa uformować w prostokąt i przyprawić sola i pieprzem z jednej strony. Platy szynki rozłożyć na mięsie a na to wzdłuż jednego z brzegów ułożyć pokrojony w paseczki ser. Ściśle zrolować płaty mięsa i zawinąć w folię aluminiową (wewnętrzną stronę folii posypać papryką). Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawać wystudzone, pokrojone w plastry a do tego zielony sosik.
Sos: szpinak opłukać i zblanszować. Osączony szpinak przetrzeć przez sito (ja posiekałam nożem). Wymieszać z majonezem i doprawić solą, cukrem, czosnkiem. Z braku świeżego szpinaku użyłam mrożonego, który przesmażyłam na patelni z odrobiną masła. Kiedy szpinak wystygł, posiekany połączyłam z majonezem i przyprawami.