Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka propozycja na sycące danie.
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 203
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1156
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5543
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 203
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1156
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5543
Składniki
Łopatkę kroimy w kostkę, warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso razem z warzywami, dodajemy ryż, dolewamy wino, smażymy do momentu, kiedy alkohol wyparuje. Następnie stopniowo wlewamy bulion i dusimy cały czas mieszając, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Bulion dolewamy do momentu, kiedy ryż wchłonie wszystko i stanie się miękki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.