Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna aromatyczna potrawa.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 932
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 374
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 224
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 932
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 374
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 224
Składniki
Ryż gotujemy na twardo (około 17min)
Seler, marchew, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju około 5 min. Do warzyw dosypujemy około 1,5 łyżeczki curry.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem smażymy jeszcze około 3-4 min
Do smażących się warzyw dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i wszystko dalej smażymy do momentu aż mięso zrobi się białe. Przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i wegetą. Dosypujemy 2 łyżeczki curry.
Zdejmujemy wszystko z ognia, dodajemy kukurydzę i groszek a potem ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy, albo na patelni albo w brytfance. Ryż przed wymieszaniem z resztą składników można posypać lekko curry.
Całość wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 30 min. Smacznego :)