Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 104
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 45
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 105
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 104
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 45
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 105
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy w kostkę patisona, paprykę, ogórki, kroimy drobno oliwki, tak samo postępujemy z kaparami. Odsączamy groszek konserwowy. Do miski wrzucamy wszystkie składni łącznie z ryżem. Dodajemy tuńczyka razem z sosem własnym. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Na koniec wlewamy jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinkę. Smacznego