Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16779
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16779
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek". Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy, smażymy z dwóch stron. Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące. Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką. Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.