Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 296
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 146
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 505
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 296
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 146
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 505
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 pasy szersze i jeden cienki(na ogonki).na każdym pasie układamy na jednej połowie kolejno ser,rybę -posypaną przyprawą do ryb,szpinak,znowu plaster sera .Składamy na pół przykrywając ciastem i zagniatając widelcem boki rybki,formując jej brzuszek,następnie smarując roztrzepanym jajkiem przyklejamy ogon docięty z 4-tego(cienkiego) paska ciasta,podzielonego na 3 ogonki.Kolejno nacinamy skrzela rybki,widelcem nakłuwamy brzuch ryby w kilku miejscach ,z plasterków oliwek robimy oczy.Pieczemy w temp.165*C na niższej półce piekarnika ,ok.20min.-do zrumienienia.