Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych, lekkich dań dla dzieci. Wygląda kolorowo i apetycznie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 111
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 66
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 116
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 67
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 111
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 66
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 116
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 67
Składniki
Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę, pietruszkę i cukinie. Pora kroimy w drobną kosteczkę. Do dużego garnka wkładamy masło i dusimy pora przez ok. 10 minut. Potem dodajemy startą marchewkę i pietruszkę, liście laurowe, słodką paprykę, pieprz i zalewamy 2 szklankami wody. Po 10 minutach dodajemy startą cukinię. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok. godzinę. Co pewien czas mieszamy. Jeżeli potrzeba, dolewamy wodę. Odstawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy na całą noc w lodówce.
Garnek z warzywami wyjmujemy z lodówki. Odgrzewamy na małym ogniu przez ok. pół godziny. Doprawiamy pieprzem (jeżeli potrzeba) i sokiem z cytryny. W tym czasie przygotowujemy rybę. Oczyszczamy, sprawdzamy czy nie ma ości i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone kawałki ryby przekładamy np. do żaroodpornego naczynia (łatwiej będzie ją wtedy odgrzać) i nakładamy na nie warzywa.