Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę otrzymałam od moich rumuńskich przyjaciół. Jest to bardzo prosty przepis, zupa znakomicie smakuje np. z chlebem.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1215
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1215
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Zagotować 2 litry wody z żeberkami. Dodać kostkę rosołową, przyprawę, posolić, dodać trochę pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, pokroić cebulę i czosnek, pokroić kiełbasę w kostkę, dodać na patelnię, smażyć. Pod koniec smażenia dodać trochę mąki.
Gdy zasmażka jest gotowa wlać do gotującej wody i żeberek. Przygotować 50dkg mięsa mielonego i 30 dkg ryżu. Zmieszać i uformować kulki z mięsem i ryżem.
Dodać do gotującego wywaru i gotować wszystko ok. 20 minut. Gdy żeberka są miękkie, a ryż w kulkach jest dostatecznie miękki, zupa jest gotowa. Można dodać śmietany, ale niekoniecznie.
Zupa smakuje z pieczywem