Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe i smaczne. Odskocznia dla zwykłych pierogów.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Z wszystkich składników oprócz truskawek i 2 łyżek curku wyrobić ciasto drożdżowe. Oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce, by ciasto urosło.
Truskawki wymieszać z cukrem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia.
Od wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, formować placuszki, układać truskawki i lepić pierożki.
Wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron.
Wyjmować na talerz wyściełany papierowym ręcznikiem, aby pierożki ociekły z tłuszczu.
Podawać oprószone cukrem pudrem i polane sosem truskawkowym. Można również udekorować keksami z bitej śmietany.