Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tego przepisu bakalie na pewno nie opadną. Bakalie do ciasta możecie dodać według swoich upodobań.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 614
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 614
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, odmierzamy jedną łyżkę do oprószenia. Bakalie płuczemy w gorącej wodzie i osuszamy. Następnie zasypujemy łyżką mąki i dokładnie obtaczamy. Miękkie masło miksujemy na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Stopniowo do masy dodajemy po jednym jajku. Cały czas miksując na małych obrotach dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Połączoną masę miksujemy na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Na koniec dodajemy bakalie i ponownie chwilę miksujemy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy przez 15 min, następnie zmniejszamy do 180 C i pieczemy przez kolejne 45 min. Ciasto wyjmujemy z formy dopiero po 15 min. Smacznego.