Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecko słabo zaopatrzonej lodówki :). Rewelacyjnie smakuje serwowane na kuskusie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Mięso kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do miseczki, do której dodajemy kolejno konfiturę pomarańczową, nalewkę, Fit up, sól i pieprz - dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15 min. do lodówki. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paseczki, odkładamy na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Figi kroimy w paseczki, rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kurczaka z sosem - smażymy. Po 5 min. dodajemy marchewkę i cebulkę - dalej smażymy na małym ogniu. Po chwili dorzucamy figi i odsączone rodzynki. Doprawiamy szafranem i curry. Pod koniec "zaciągamy" śmietanką, dokładnie mieszamy, chwilę jeszcze dusimy, po czym wykładamy na ryż lub kuskus.