Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z własnej uprawy, przepis wygrzebany gdzieś z internetu, nieco zmodyfikowany i oto fajna propozycja na zdrowe pomidory na zimowe dni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9026
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 204
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9026
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 204
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, jeżeli są małe to nie kroimy, jeśli duże to można pokroić w ćwiartki. Pomidory, które wkładamy w całości należy nakłuć wykałaczką przynajmniej w dwóch miejscach. Słoiki myjemy i wkładamy do nich przygotowane pomidory. Do każdego słoika dodajemy, bazylię, czosnek, natkę pietruszki.
Wodę z solą wymieszać i zalać przygotowane pomidory w słoikach (zimna zalewa). Zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.