Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 62
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 774
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41985
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 62
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 774
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41985
Składniki
Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.