Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z ryżu i ziemniaków najczęściej podaje się jako zakąskę do piwa lub drinków we Włoszech. Z dodatkiem surówki smakują niesamowicie.
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Składniki
Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.