Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i soczyste polędwiczki w połączeniu z sosem kurkowym na śmietanie, zadowolą każde podniebienie. Przepis pochodzi od Alaaa. Polecamy.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 119
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1035
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 119
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 142
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1035
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy ścięgna, kroimy na 1 cm plastry i lekko rozbijamy ręką. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej wymieszany z masłem, podsmażamy polędwiczki z obu stron. Kurki wrzucamy na patelnię, odparowujemy, dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy. Polędwiczki przekładamy do rondelka, dodajemy kurki, 400 ml wody i dotujemy kilka minut. Do śmietany dodajemy wodę z polędwiczek, zahartowujemy, dodajemy do całości, dokładnie łączymy. Mąkę rozrabiamy z wodą, dodajemy do polędwiczek, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.