Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, smacznie, elegancko
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.
ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)
ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.
układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni
Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe