Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły schab, ale inaczej żeby się nie nudziło
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 86
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 61
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 86
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 61
Składniki
Schab pokroić w plastry o grubości takiej jak na zwykłe kotlety
Rozbić na bardzo cienkie kotlety
Obsypać solą, pieprzem i wegetą wg uznania
Jeden plasterek schabu posmarować keczupem, położyć na niego plaster sera i przykryć go drugim plastrem schabu również posmarowanym keczupem.
Kotlety podsmażyć na oleju, obtoczone w jajku i bułce
Wychodzą podwójne schabowe w środku z serem i keczupem
Przygotowaną dowolną ilość kotletów przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować majonezem i posypać cebulą pokrojoną w piórka
Zapiec ok. 40 min w 180 stopniach