Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zawsze powinien wyjść na blaszkę o wym. 21 cm x 32 cm
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3332
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3332
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Margarynę ubić dodać po jednym żółtku cały czas ubijając następnie dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz na samym końcu mąkę dokładnie to wymieszać na wolnych obrotach. Podzielić na trzy równe części. Jedna część wymieszać z kakao. Ciasto włożyć do zamrażarki aby można było ciasto zetrzeć na tartce. Na spód blaszki wykładamy papierem trzemy jedną część ciasta jasnego. Na tą część wykładamy powidła śliwkowe. następnie ubijamy pozostałe białka z 1 i 1/2 szklanki cukru. W między czasie ciemną część trzemy na powidła. Następnie kładziemy na ciasto ubite na sztywno białka i na wierzch ścieramy jasne ciasto. Wkładamy do piekarnika na 40-50 minut w temperaturze około 180C