Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syte i smaczne niestety nie dla osób odchudzających się
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki i 1 cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jajko, czosnek, sól, pieprz do smaku, wymieszać dokładnie. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju rumiane placki - wedle uznania mniejsze lub większe.
Sos: mięso mielone przesmażyć na odrobinie oleju, dodać cebulę pokrojoną w talarki, pieczarki pokrojone w plasterki - dusić ok 15 min. Dodać szklankę zimnej wody i wsypać fix KNORR do potraw chińskich. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10 min często mieszając. Potrawa ma być gęsta. Można doprawić papryką ostrą wedle uznania.
Na talerz wyłożyć jeden większy lub 2-3 mniejsze placki na to wyłożyć sos mięsno-pieczarkowy. Smacznego