Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyc prosty w przygotowaniu, ma jedną wadę:szybko znika z talerza;-)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1778
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2708
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1778
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2708
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, posypać szczyptą wegety, pieprzu, i smażyć na patelni aż się zarumieni. Następnie przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować pod przykryciem ok 35 min. ( aż mięso będzie miękkie). Sos pieczeniowy rozrobić w 200 ml zimnej wody ( żeby nie było grudek) i dodać do mięsa. Chwilę gotować. Następnie doprawić śmietaną.
Ziemniaki zetrzeć na tarce na małych oczkach łezkach,cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajka, mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć placki grubości 7 mm, wielkości mniej więcej patelni.
Usmażone placki polewamy sosem. Ja podaję z trzema rodzajami surówek. Z marchwi, z pomidorem i cebulką, oraz z białej kapusty.
Smacznego;-)