Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to czysta wariacja na temat tego włoskiego przysmaku. Włoski w tej pizzy jest sos z dodatkiem mieszanki arrabbiata, amerykańskie dość grube i puszyste ciasto, a greckie obłożenia al'a sałatka grecka i sos tzatziki.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1059
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 145
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 73
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1059
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 145
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 73
Składniki
Do miski przesiać mąkę, w środku zrobić wgłębienie i wkruszyć w nie drożdże i cukier. Wlać letnie mleko i zostawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać oliwę i sól. Wszystko razem zagniatamy, aż uzyskamy gładkie i elastyczne ciasto. Lekko oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką kuchenną. Odstawiamy na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na blasze tak by uzyskać okrągły placek. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym. Następnie posypujemy mozzarellą i pokruszoną fetą. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na tzatzyki i polewamy nimi pizzę. Wierzch posypujemy resztą pokrojonych składników. Pieczemy 15-25 minut na środkowym poziomie piekarnika w 250 stopniach C. Pizzę podajemy posypaną natką pietruszki.