Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pizzy zbudowane zostało imperium rzymskie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
drożdże rozmieszać w wodzie (ciepłej) z dodatkiem cukru i łyżki maki - zostawić na 15 minut żeby zaczęło rosnąć
na stolnicy rozsypać mąkę z solą i oliwą i wymieszać z wyrośniętymi drożdżami - wszystko dokładnie zagnieść dodając powoli resztę wody
gotowe ciasto odstawić na 10 minut
ciasto rozwałkować na cienki placek ok 0,5 cm grubości
na cieście rozprowadzić cienką warstwę ketchupu
całość posypać startym serem żółtym i na górze ułożyć plasterki salami
wszystko posypać bazylią i oregano
piec w piekarniku w temperaturze 200''C przez ok 30 minut (+/- 10 minut w zależności od piekarnika)
SMACZNEGO