Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 332
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 102
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 123
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 332
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 102
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 123
Składniki
Przepis; 4 szklanki przesianej mąki tortowej 5 dkg. drożdży 1/2 szklanki oleju 1 szklanla letniej wody 1 płaska łyżka soli 1 płaska łyżka cukru Wykonanie; Przsiewamy mąkę do miski, wsypujemy sól i mieszamy. Pośrodku robimy wgłębienie, do niego wkruszamy drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy 1/2 szklanki wody. Lekko mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. Po tym czasie wlewamy resztę wody i olej. Wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy każdą. Za pomocą wałka przekładamy na dwie blachy. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy pieczarki, podsmażoną cebulkę, kukurydzę i co tylko chcemy. Pieczemy 40 minut w 160* Po tym czasie posypujemy serem żółtym i zamykamy w piekarniku na 15 minut. Nie pieczemy już, ser doskonale się rozpuści i dobrze smakuje