Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 191
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 170
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1967
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 191
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 170
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1967
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, olej, drożdże i trochę letniej wody, wyrabiać ciasto w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Boczek pokroić w plastry i przyrumienić na rozgrzanej patelni dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (tą co są dołączone do piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na całej blaszce. Następnie ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć farsz, ser żółty i posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego