Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubine ciasto mojej rodziny. Z przepisów siostry anastazji.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 28
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 551
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 28
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 551
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Składniki
Z podanych składników ubić biszkopt, po wystygnieciu przekroić na pół.
Budyn, żółtka, cukier, cukier waniliowy i troche mleka wymieszać razem. Resztę mleka zagotować i wlać wymieszane składniki ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny.
Na jedną część biszkoptu rozsmarować połowę masy na to ułożyć śliwki. 2 gorzkie czekolady rozpuścić na parze z 4-5 łyzkami mleka i 2 łyzkami masła. Czekoladę wylać na śliwki, poczekać trochę aż czekolada zastygnie i wyłożyć pozostałą masę, przykryć biszkoptemi polać polewą i dowolnie udekorować.