Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa kukurydziana ozdobiona bazylią jest smaczna i zdrowa, dlatego też częściej powinna gościć na naszych stołach!!! ;-)
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 199
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 287
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 199
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 287
Składniki
Por umyć, pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por, przeszklić, oprószyć mąką. Po chwili zalać rosołem, dodać osączoną kukurydzę i gotować na niezbyt dużym ogniu 10 minut.
Chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ósemki.
Pomidory i chili dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Zupę zaprawić śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Listki bazylii umyć, pokroić, dodać do zupy tuż przed podaniem:) RADA: Świeże listki bazylii można zastąpić odrobiną suszonej.