Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piersi z kurczaka w szynce parmeńskiej nadziewane suszonymi pomidorami i czosnkowym serkiem. Super pomysł na obiad :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 715
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 88
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 193
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 715
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 88
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 193
Składniki
Piersi myjemy i obcinamy tłuszcz i błony. Nacinamy każdą wzdłuż tworząc kieszonki. Solimy, pieprzymy i doprawiamy papryką Obsmażamy po 2-3 minuty z każdej strony na patelni. Wnętrze kieszonek smarujemy serkiem i nadziewamy suszonymi pomidorami. Obwijamy każdą pierś plasterkiem szynki. Posypujemy tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem z pomidorów.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Możemy polewać kilkakrotnie tworzącym się sosem, by nie były suche. Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego :)
Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego :)