Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18484
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18484
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, naciąć w poprzek tak, aby powstała kieszeń, oprószyć solą oraz pieprzem, natrzeć przyprawą całą porcję mięsa łącznie z naciętą kieszenią. Owoce zalać winem, dolać tyle wody, żeby płyn przykrył je całkowicie i odstawić na 2-3 godz. Odsączone owoce włożyć w nacięcie. Kieszeń zszyć bawełniana nicią lub spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na oleju z wszystkich stron, następnie ułożyć w brytfance, posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C i piec. Polewać od czasu do czasu płynem pozostałym po namoczeniu owoców, a później sosem, który się wytworzył. Następnie usunąć nitki i pokroić pieczeń na plastry. Ułożyć na półmisku i polać sosem. Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Można spożywać na ciepło i na zimno.