Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 19
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 19
Składniki
Jagody przepłukać
Do mąki dodać jajka,letnią wodę,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować.Wykrawać szklanką kółka,układać na nich jagody a następnie sklejać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię,gotować jeszcze 5 minut.Podawać ze śmietaną wymieszaną cukrem.Posypać jeszcze jagodami
Z tej ilości wyszło mi 65 pierogów