Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-03-2011
Pyszne, nieskomplikowane, smaczne
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 45
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 391
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 968
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 45
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 391
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 968
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.
Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.
Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.
Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.