Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-04-2011
Na każdą okazję.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 852
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 46
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 315
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 209
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 852
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 46
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 315
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 209
Składniki
Drożdże rozmieszać z połową mleka i odrobiną mąki, odstawić do wyrośnięcia. Wymieszać mąkę ze wszystkimi pozostałymi składnikami, dodać wyrośnięte drożdże, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość.
FARSZ: Mięso upiec z przyprawami, następnie posiekać lub zmiksować. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Wszystko razem wymieszać i doprawić.
SOS: Ogórek zetrzeć na dużych oczkach, dodać posiekany czosnek.Całość wymieszać z jogurtem.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować. Wycinać kółka. Na środek każdego nakładać farsz, składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi widelcem. Pierogi układać na nasmarowaną olejem blachę i piec przez ok 20min na 180°C
Upieczone pierogi podawać z sosem.