Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało popularne w Polsce a naprawdę godne polecenia
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 739
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2213
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1437
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 159
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 116
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 739
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2213
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1437
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 159
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 116
Składniki
Kasztany kładziemy płaską częścią do dołu i nacinamy po krzyżu górną część
Przekładamy kasztany np na patelnię i zalewamy wrzątkiem. Obracamy kasztany tak żeby nacięcie było skierowane ku dołowi. Zostawiamy na ok 10-15 minut.
Odcedzamy kasztany i układamy na blasze do pieczenia, płaską stroną do dołu. Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok 180''C i zostawiamy na ok 15 minut.
SMACZNEGO