Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie miałam pomysłu na obiad, przy którym nie trzeba by było się narobić :) kupiłam udziec z indyka, pieczarki i udało mi się stworzyć całkiem dobre danie :)
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 655
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 182
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 655
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 182
Składniki
mięso pokroić w paski, niewielkie kawałki przyprawić obficie przyprawą do indyka (ja daję całe opakowanie)
cebulę pokroić w grube półplastry
pieczarki pokroić w ćwiartki, przyprawić sporą ilością pieprzu
w rękawie do pieczenia układamy: - mięso - cebula -pieczarki zawiązujemy dokładnie rękaw i przekładamy na blaszkę do pieczenia
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160-170 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu powstaje bardzo dużo sosu, ja przelewam to do garnka razem z pieczarkami, cebulą i mięsem które zostanie i na drugi dzień mam al'gulasz :)