Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie, które warto wypróbować
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 199
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 261
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1347
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 199
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 261
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1347
Składniki
Filety myjemy i mięso nacieramy solą i pieprzem oraz obsypujemy ziołami ( części bez skórki - skórkę tylko delikatnie solimy i pieprzymy )
Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia skórą do góry i podlewamy winem i sokiem, tak, aby skóra nie była zanurzona w płynie. Wkładamy na kilka godzin do lodówki
Mięso pieczemy pod przykryciem w 240 stopniach przez 45 minut, a potem zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, zdejmujemy przykrywkę i pieczemy kolejne 45 minut, aż skórka ładnie się upiecze. Jeśli płyn odparuje w czasie pieczenia uzupełniamy go dolewając jeszcze trochę wina i soku. W drugiej części pieczenia tz po zdjęciu przykrywki, fileta polewamy płynem z pieczenia ( 2 - 3 razy )
Filety z kaczki podajemy najlepiej z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Przepisy na surówki z czerwonej kapusty znajdziecie na moim blogu. Adres poniżej