Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…babeczki są przepyszne, mięciutkie i maślane nie można poprzestać na jednej. Pfitzauf podczas pieczenia wyrosną, a potem lekko opadną i zapadną się, ale jak napisała Monika tak właśnie ma być. Z podanych składników upiekłam 8 babeczek
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 253
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 167
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 292
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 5378
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 253
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 167
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 292
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 5378
Składniki
Do garnka wlewamy mleko dodajemy masło, cukier, sól; zagotować. Na gotujące się mleko wsypywać mąkę, cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od łyżki.
Ciasto lekko przestudzić. Następnie wbijać pojedynczo jajka, mieszając mikserem. Foremki do muffinek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Napełnić je ciastem do 3/4 wysokości i piec ciastka w 180C przez około 40 minut na jasnobrązowy kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.