Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie kaszy pęczak z warzywami. To wegańskie danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, ale jest również pożywne, sycące i bardzo aromatyczne :)
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 13
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 51
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 196
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 250
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 13
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 51
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 196
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 250
Składniki
Cebulkę bardzo drobno kroimy i szklimy ją na oliwie z oliwek. Zeszkloną cebulkę zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, zagotowujemy, dodajemy posiekaną pietruszkę, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz oliwki pokrojone z krążki - wszystko dusimy około 5 minut. Powstały sos doprawiamy solą, cukrem brzozowym (ksylitolem) i świeżo zmielonym pieprzem.
Kaszę pęczak gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu dodajemy ją do powstałego sosu z warzyw, mieszamy i wykładamy na talerze. Życzę smacznego! :)