Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1514
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1514
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Składniki
Wszystkie papryki dobrze myję i usuwam ze środka gniazda nasienne. Kroję albo w kostkę, albo w słupki takiej wysokości, aby pionowo pasowały do słoika.
Do wyparzonych słoików wkładam wszystkie składniki podane wyżej i następnie układam dosyć ciasno paprykę.
Składniki zalewy mieszam i zagotowuję w garnku. Zalewam paprykę w słoiczkach, dobrze zakręcam. Pasteryzuję około 10 minut. Odstawiam słoiki do góry nogami do wystygnięcia.
Teraz tylko poczekać minimum 2 tygodnie i będzie można jeść :) Smacznego!!!