Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i kolorową pastę, dodającą energii, zawierającą m.in. witaminy C, E i A, zdrowe kwasy oleinowe, potas oraz kwas foliowy. Pasta pozytywnie wpływa na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci, ale także dba o nasze serce i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Korzyści z jej spożywania jest o wiele, wiele więcej - jedzmy ją więc na zdrowie! :)
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Składniki
Awokado obieramy ze skórki. W odmianie hass, przy dojrzałych owocach, skórkę możemy bez trudu ściągnąć palcami (powinna lekko odchodzić od miąższu). Kawałki awokado przekładamy do naczynia skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki octu jabłkowego oraz miodu, 2 ząbki czosnku i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę siekamy. Wszystko dodajemy do zmiksowanej masy i dokładnie mieszamy łyżką. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Pasta wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)