Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mieciutkie rowniez nastepnego dnia:-)
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6810
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 78
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 313
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6810
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 78
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 313
Składniki
Cieple mleko polaczyc z drozdzami.Wsypac czubata lyzke maki i plaska lyzke cukru.Bardzo starannie wymieszac rozczyn.odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Do gotowego rozczynu dodac 0,5 kg przesianej maki wraz z proszkiem do pieczenia.Nastepie wbic jajko i wlac olej.Dokladnie zagniesc ciasto na jedolita mase.Wrazie potrzeby podsypac maka.Ciasto podzielic na 2 czesci i kazda czesc rozwalkowac na plat o grubosci ok 5 mm..Mozna oproszyc je maka,by sie nie przyklejaly.Posmarowac marmolada badz twarogiem wymieszanym z 1 zoltkiem i lyzka cukru.Zwinac w rulon.Pokroic na grube plastry.Ulozyc farszem do gory i lekko przyklepac.Ulozyc na wylozonej pergaminem blasze.Odstawic na 30 min.do wyrosniecia.Piec 20 min w 170*C.Po pieczeniu posypac cukrem pudrem i zajadac.