Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto, nie za słodkie jest mdłe, a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda jak stwierdzili domownicy :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1026
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1026
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Biszkopt kawowy Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie. Pięć w 180°C -20 minut Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
Budyń kawowy Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem. Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch.
Masa kawowa Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując.
Ciasto kokosowe Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać. Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia.
Bita śmietana Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować.
WYKONANIE Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana. Posypałam kokosem i kwiatuszki z kawy rozpuszczalnej.
Smacznego!