Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do zrobienia, kiedy zostaje Ci mięso i marchewka np. z rosołu. Przepis jest na małą ilość (wychodzi około 8 pulpecików). Przy większej ilości, potrzeba więcej składników.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34636
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34636
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso z udek oddziel od kości, pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę pokrój na ćwiartki, a następnie zmiel razem z kurczakiem.
Do zmielonego mięsa i marchewki, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jedno jajko, sól (ewentualnie inne przyprawy). Dokładnie wszystko wymieszaj.
Z masy uformuj małe kuleczki, wkładaj do wrzącego bulionu, poczekaj, aż wypłyną a następnie pogotuj jeszcze chwilę.
Zrób sos: odlej połowę bulionu z tego, w którym gotowały się pulpeciki, dodaj śmietanę i koperek, wymieszaj i pogotuj chwilę. Jeśli wolisz bardziej gęsty, możesz dodać łyżkę mąki.