Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miłe dla podniebienia...
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 34
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1315
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 34
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1315
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Składniki
Biszkopt: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy budynie, mąkę i proszek mieszamy delikatnie,pieczemy 25-30 minut. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy,kroimy w kostkę i prużymy w garnku z dodatkiem wody i cukru. Masa mleczno-galaretkowa : Puszkę zimnego, skondensowanego,niesłodzonego mleka ubijamy.Gdy będzie już gęste dodajemy tężejące galaretki i dalej ubijamy. Osobno przygotowujemy szafirową galaretkę . Upieczony biszkopt nasączamy likierem.Kładziemy masę jabłkową,masę mleczno-galaretkową i zalewamy galaretką.