Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystego i delikatnego łososia duszonego w wyrazistym w smaku sosie pomidorowo - czosnkowym. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego zdrowe i pożywne :)
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 40
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 40
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 186
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, które delikatnie oprószamy z obu stron solą morską.
Następnie przygotowujemy sos. Koncentrat mieszamy z ciepłą wodą, dodajemy 2 ząbki czosnku, cukier trzcinowy i odrobinę soli do smaku. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Kawałki łososia smażymy na rozgrzanym maśle po 1 min. z każdej strony.
Następnie na patelnię dolewamy przygotowany sos pomidorowo - czosnkowy, polewając także kawałki łososia. Patelnię przykrywamy i dusimy całość przez 2 minuty.
Gotową rybkę wraz z sosem podajemy z kawałkami świeżego pomidora i koperkową kaszą bulgur. Życzę smacznego! :)