Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły likier ze zwykłych krzewów
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Do wyparzonego małego gąsiorka lub dużego słoja włóż owoce głogu i tarniny, posiekane rodzynki i śliwki oraz skórkę otartą z cytryny i posiekaną wanilię. Zalej spirytusem i wódką. Zakorkuj. Odstaw na 6 tygodni.
Po upływie tego czasu zlej klarowny płyn znad owoców, a te zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Przecedź przez bibułkowy filtr do kawy i dodaj do nalewki.
Miód i cukier zagotuj z wodą i sokiem z cytryny, ostudź i wymieszaj z nalewką. Odstaw na miesiąc, po czym przefiltruj i rozlej do butelek. Likier zyskuje na smaku wraz z upływem czasu.