Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosto z meksyku - Licuado de Melon - orzeźwiający napój z arbuza i limonki. Sprawdza się na upał idealnie!
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 795
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4504
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 795
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4504
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Miąższ arbuza kroimy w grubą kostkę. Wkładamy do dużej miski i zalewamy oziębioną wodą. Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie powstałą wodę przelewamy do dużej miski. Posługując się drewnianą łyżką lub kopyścią, za pomocą sitka wyciskamy cały sok z owoców.
Limonki myjemy i wyciskamy z nich sok. Dodajemy do wody arbuzowej. Całość słodzimy płynnym miodem - 1-2 łyżki (wg uznania).
Napój wlewamy do szklanek, dodajemy dużo kostek lodu i.... pijemy! :)